Jon Magnusson - Bosch Car Service Rødovre
service service-and-repairsservice diagnosisservice brake-serviceservice battery-serviceservice lightsservice exhaust-systemservice tire-serviceservice diesel-serviceservice ac-serviceservice crash-damage

ADAS (Advanced Driver Assistance Systems)

Kalibrering af ADAS

Langt de fleste nyere biler er udstyret med ADAS – avancerede kamera-, laser- og radarsystemer til førerassistance.
ADAS dækker blandt andet over vognbaneassistance, adaptiv fartpilot, blindvinkel-assistent og automatisk nødbremse ved bløde eller hårde medtrafikanter for at nævne nogle få, og systemet er derfor afgørende, når du vil opretholde den høje sikkerhed for dig selv, dine passagerer og dine medtrafikanter.

Oprethold sikkerheden med ADAS-kalibrering

Selv de mindste skader eller påvirkninger kan være nok til, at ADAS skal kalibreres. Det betyder, at du bør overveje en kalibrering, hvis din bil for eksempel har været udsat for en lille parkeringsskade.

Størstedelen af bilejere kører først bilen på værksted, når de får en fejlmelding i instrumentbrættet. Med ADAS kan du dog ikke regne med, at alt er i orden, selvom du ikke får en fejlmelding – fejlmeldingen kommer først, når bilen registrerer, at sensorerne ikke virker, eller måler så skævt, at den ikke kan registrere det i sin logistik, men du får ikke en fejlmelding, hvis de ”kun” er en anelse ude af kalibrering.

I sidste ende er det dig som fører af bilen, der har ansvaret for sikkerheden, og derfor anbefaler vi dig, at du får kalibreret dit ADAS hvis du er i tvivl, om det virker korrekt, eller oplever at den opfører sig forkert. (f.eks. bremser for en bil i nabosporet eller lign.)

Skal forruden på bilen skiftes, er det endvidere et krav fra bilproducenterne, at ADAS bliver kaliberet, idet kamerasystemet sidder ved forruden/bakspejlet.

Stationær eller mobil ADAS-kalibrering?

Afhængigt af bilproducent skal ADAS-kalibreringen foretages enten stationært eller mobilt. Vi kalibrerer næsten alle bilmærker og følger naturligvis producentens forskrifter.
Stationær ADAS-kalibrering: Vi foretager kalibreringen via din bils computer og ved brug af vores avancerede og topprofessionelle kalibreringsudstyr fra Bosch.
Mobil ADAS-kalibrering: Vi foretager en kørende kalibrering af ADAS efter producentens forskrifter m. Bosch Test Diagnose / udstyr.
Du får naturligvis altid dokumentation på, at kalibreringen er udført korrekt.
Jon Magnusson – kalibrering af ADAS i topklasse

Som nævnt har vi valgt at investere i det nyeste og mest moderne udstyr til kalibrering af radar- og kamerasystemer til næsten alle bilmærker. Herudover sørger vi for løbende at efteruddanne os, og det gælder naturligvis også i forhold til (re)kalibrering af ADAS.

Ønsker du at bestille tid til kalibrering, kan du gøre det online via vores bookingsystem.

Gå til online booking her

Har du spørgsmål forinden, er du velkommen til at ringe til værkstedet på telefon 4491 0529, eller sende os en e-mail på lars.jonmagnusson@boschcarservice.dk


Jon Magnusson – Bosch Car Service Rødovre – et autoværksted i Bosch Car Service

Vi er et heldækkende autoværksted i Bosch Car Service – den største uafhængige kæde af autoværksteder i verden. Hos os kan du få hjælp til alle former for bilreparationer og service til alle mærker – benzin, diesel og elbiler. Vores veluddannede teknikere kan udføre diagnosticering og kontrol af bilens elektronik med Boschs avancerede testteknik. Vi bruger reservedele til biler i Bosch-garanteret kvalitet. Det betyder, at du får den samme kvalitet som værkstedet for dit bilmærke, og at du kører herfra med intakt nybilsgaranti. Velkommen til Bosch Car Service!